Πρωτοετείς: Χαιρετισμός – καλωσόρισμα του Τμήματος για το νέο Ακαδημαϊκό Έτος 2020-

Πρωτοετείς: Χαιρετισμός – καλωσόρισμα του Τμήματος για το νέο Ακαδημαϊκό Έτος 2020-

Αγαπητοί φοιτητές/-τριες

Με ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζουμε στο τμήμα Γραφιστικής και Οπτικής Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (ΠαΔΑ), και σας ευχόμαστε καλή Ακαδημαϊκή Δημιουργική και Αποδοτική Χρονιά. Το Πανεπιστήμιό μας είναι ένα νέο και δυναμικό Ίδρυμα και όπως θα ξέρετε προήλθε από την συνένωση δύο Ανωτάτων Ιδρυμάτων του ΤΕΙ Αθήνας και του ΤΕΙ Πειραιά (με λειτουργία από το 1974) και λειτουργεί για τρίτη χρονιά φέτος.

Το Ακαδημαϊκό έτος που ξεκίνησε είναι πρωτόγνωρο από πλευράς των ιδιαίτερων συνθηκών της καθημερινότητάς μας λόγω της πανδημίας. Το Τμήμα είχε προγραμματίσει αλλιώς την υποδοχή σας αλλά λόγω της πανδημίας, προτάσσοντας την υγεία όλων μας (φοιτητών και καθηγητών), αποφάσισε να γίνει με αυτό τον τρόπο η πρώτη γνωριμία σας με εμάς. Ελπίζουμε όμως, ότι σύντομα θα επανέλθουμε στην κανονικότητα και θα σας έχουμε κοντά μας.

Ευελπιστούμε με το πέρας των σπουδών σας να μεταμορφωθείτε από μαθητές και μαθήτριες σε πτυχιούχους επιστήμονες, ολοκληρωμένες προσωπικότητες, προετοιμασμένες για τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες του αύριο. Προϋπόθεση για την επιτυχία των σπουδών σας είναι η έγκαιρη προσαρμογή σας στην ακαδημαϊκή κουλτούρα και η συνεπής συμμετοχή σας στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Είμαστε σίγουροι ότι θα αγαπήσετε το Πανεπιστήμιό μας, θα το προστατεύσετε και θα συμβάλετε με τις ιδέες, τον δυναμισμό και τις ικανότητές σας στην περαιτέρω ανάπτυξη της ακαδημαϊκής μας κοινότητας.

Το Τμήμα Γραφιστικής και Οπτικής Eπικοινωνίας που επιλέξατε να πραγματοποιήσετε τις πανεπιστημιακές σας σπουδές, είναι ξεχωριστό αλλά και μοναδικό στην Ελλάδα και θα σας προσφέρει πολλά  και χρήσιμα εφόδια και γνώσεις λειτουργώντας ως ορόσημο στη ζωή σας. Το Τμήμα αυτό προέκυψε από τη συνένωση των πρώην αυτόνομων τμημάτων  – εισαγωγικών κατευθύνσεων Γραφιστικής και Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών. Έχει 8 εξάμηνα σπουδών από τα οποία τα 4 εξάμηνα (όπως θα είδατε και στο ωρολόγιο πρόγραμμα) είναι κοινά, με μαθήματα υποδομής. Στο 5ο εξάμηνο θα κληθείτε να επιλέξετε τι κατεύθυνση θα ακολουθήσετε (Γραφιστικής ή Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών). 

Όπως θα διαπιστώσετε στο τμήμα μας είναι πολύ έντονη η κουλτούρα της προσωπικής επαφής και της άμεσης επικοινωνίας όλων των καθηγητών με τους φοιτητές.

Οι καθηγητές σας δεν είναι απρόσωποι, αλλά αντιμετωπίζουν τους φοιτητές τους έναν προς έναν, με βάση τις ιδιαίτερες ανάγκες και προοπτικές του καθενός.

Πέρα, όμως από την καθαυτή εκπαίδευσή σας στα επόμενα τέσσερα χρόνια, στο τμήμα υπάρχουν και 2 μεταπτυχιακά προγράμματα, το ένα με τίτλο «Ευφυής Συσκευασία: Νέες Τεχνολογίες και Marketing» και το άλλο με τίτλο «ΑΝΙΜΑΤΙΟΝ (Δισδιάστατο και Τρισδιάστατο Κινούμενο Σχέδιο)», όπου μπορείτε να αποκομίσετε ακόμα περισσότερα εφόδια για τη συνέχεια.

Θα σας αποσταλούν σύντομα οδηγίες για τον τρόπο λειτουργίας του τμήματος (εκπαιδευτικές και διοικητικές).

Σημειώνουμε ότι απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχή επικοινωνία με το τμήμα, όπως γραμματεία, καθηγητές κ.λπ. είναι αποκλειστικά και μόνον η χρήση του ιδρυματικού e-email (το e-email που σας έδωσε το Πανεπιστήμιο με κατάληξη  ..…@uniwa.gr).  

Και πάλι συγχαρητήρια για την επιτυχία σας, καλή και δημιουργική ακαδημαϊκή χρονιά με υγεία αλλά και ψυχικό κουράγιο! 

Ο πρόεδρος και οι καθηγητές 
του τμήματος Γραφιστικής και Οπτικής Επικοινωνίας